Onbinler Haykırdı  “Krizin Bedelini Ödemeyeceğiz"
15 şubat mitingiDİSK, KESK ve TÜRK-İŞ tarafından düzenlenen “Krizin Bedelini Ödemeyeceğiz; İşsizliğe ve Yoksulluğa Karşı Birleşik Mücadele İçin Emek ve Demokrasi Mitingi" 15 Şubat Pazar günü Kadıköy’de gerçekleştirildi. Soğuk ve yağışlı havaya karşın yaklaşık 50 bin kişi İskele Meydanı’nı doldurdu. İşçisiyle, işsiziyle, genciyle, emeklisiyle mitinge katılımın kitleselliği ve renkliliği dikkat çekiciydi. Numune hastanesi kolunda TÜRK-İŞ’e bağlı sendikalar yer alırken, diğer kolda KESK ve DİSK’in ardından devrimci, sosyalist örgütler yer aldı.

 

15 şubat mitingiSaat 10.00’dan itibaren Numune Hastanesi ve Tepe Nautilus alışveriş merkezi önünde toplanmaya başlayan kitle, saat 12.00’de iki koldan meydana doğru yürüyüşe geçti. Grupların tamamının alana varmasının ardından saat 13.00’de Nazım Hikmet’in “Kerem Gibi” şiiri eşliğinde gerçekleştirilen saygı duruşuyla miting başladı.

Kumlu Savundu, Türk-Metal’in Provokatörleri Saldırdı
Kürsüye ilk olarak TÜRK-İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu çıktı. “Herkesin eşit olmaya,  herkesin özgür olmaya, herkesin mutluluğun peşinden koşmaya hakkı olduğu gerçeğini, yeniden, yeniden hatırlatmak için bir araya geldik” sözleriyle konuşmasına başlayan Kumlu hükümete seslenerek, “Bugün hükmediyor olabilirsiniz. Ama güç bizde. Güç, emeği ile geçinen milyonlarca kadın ve erkekte, yani emekçi halkta, yani bu meydanda. Bunu unutmayın ve işçilerin ekmeğini kaybetmesine yol açan politikaları terk edin” dedi. 15 şubat mitingi

Konuşmasında, Türk-Metal Sendikası’nın Ergenekon sanığı ve sınıf haini Genel Başkanı Mustafa Özbek’i de savunan Kumlu,  "Özbek, değerli hizmetlerde bulunmuştur. İnşallah en kısa zamanda suçluluk hali bitecek ve tahliye olacaktır rahat olun" dedi. Kumlu’nun bu sözlerinin ardından kürsünün hemen önünde yer alan Özbek’in Türk-Metal sendikasına bağlı provokatörleri, Türk-Metal Sendikası ve patronların işbirliğiyle işten atılan metal işçilerinin açtığı “Hain Özbek İşçilere Hesap Verecek” pankartına saldırdı. Saldırıya uğrayan işçilerle birlikte DİSK/Birleşik Metal-İş üyeleri ve desteğe gelen diğer örgütler tarafından “Faşizme Karşı Omuz Omuza” sloganı eşliğinde saldırının püskürtülmesinin ardından Özbek’in provokatörleri alanı terk etmek zorunda kaldı.

“Cennet vadedenler, cehennem yarattı”

Kumlu’dan sonra DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi söz aldı. Konuşmasında, hükümetin insanları, sadaka toplumuna biat etmeye yönelten bir siyaset yürüttüğünü belirten Çelebi, "Kulağı olup da duymayanlar, gözü olup da görmeyenler buradaki 10 binlerin sesini işitmiyor, bizleri görmüyor" dedi. Süleyman Çelebi konuşmasını "İşten atılmalara, işsizliğe ve yoksulluğa 'hayır' diyoruz. Kriz bahane edilerek, ücretler düşürülmesin diyoruz. Demokrasi istiyoruz, barış istiyoruz" sözleriyle tamamladı.

“Bizi korkak sanmayın, cesaretimizi görün diye buradayız”

Kürsüde son olarak KESK Genel Başkanı Sami Evren yer aldı. Evren de hükümetin kriz karşısında uyguladığı politikaları eleştirerek, kriz bahane edilerek, kayıt dışı ekonominin teşvik edildiğini ifade etti. Konuşmasında Başbakan Erdoğan'a da seslenen Evren, krizde temel önceliğin emekçi ve yoksul kesimlerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi olduğunu belirterek, "Emeğimizi yok saydınız. İşimizle, aşımızla oynadınız. Toplu sözleşme ve grev hakkımızı gasp etmeye devam ediyorsunuz. Bizi korkak sanmayın, cesaretimizi görün diye buradayız" şeklinde konuştu.

Miting, konfederasyon başkanlarının konuşmalarının ardından sona erdi.

15 şubat mitingiBATİS ve BAMİS' te Alandaydı!

Günler öncesi miting hazırlılıklarına başlayan sendikalı işçiler 15 Şubat Pazar sabahı sendika önünde buluşup kendilerinin tuttuğu otobüsle Kadıköydeki mitinge katılmak için hareket ettiler. Güvencesiz işçilerin soluğunu alana taşıyan BAMİS ve BATİS’liler İstanbul BATİS Temsilciliğine üye işçilerle buluşup SODAP (Sosyalist Dayanışma Platformu) Kortejinin arkasında yerlerini aldıktan sonra “Yasal Olmayan Ücretsiz İzinler ve Çıkışlar Durdurulsun. İşçi ve Emekçileri Fakirleştiren Zamlar Durdurulsun. Kriz, İşçinin Emekçinin Krizi Değil!” yazılı pankartla yürüdü.

15 şubat mitingi                                                                                       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15 şubat mitingi

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

BAMİS Kuruldu!