Desa'da Komplo!
Son dönemde Desa da sendikal mücadeleyi karalamak adına yürütülen oyunları bozmak için Deri-İş Sendikası bir basın açıklaması yayınlayarak tüm duyarlı çevreleri konuyla ilgili olarak yapacakları basın açıklamasına davet ettiler.Açıklamanın tam metnini yayınlıyoruz ;


 

BASINA VE KAMUOYUNA

Desa’da Sendikal Mücadeleyi Kırmaya Gücünüz Yetmeyecek!
Sendikamıza ergenekon iftirası ile başlayan saldırılara bir yenisi daha eklendi.
Sendikal mücadelenin pek çok kez işveren, hükümet ve satılmış medya aracılığı ile kırılmaya çalışıldığına tanık olduk. Sendikamıza yönelik son günlerde  yapılan saldırlarla emek ve sendika düşmanı cephenin gözü dönmüşlüğünün  varacağı boyutlara tanık olmaktayız.

Sendikamız 1 yıla yaklaşan bir süredir sendikal haklarını elde etmek için Desa işçileri ile kararlı bir mücadeleyi sürdürmektedir. Direnişimize  ulusal ve uluslararası boyutta desteğin artması ile sendikamıza yönelik çirkin saldırıların şekli ve rengi giderek değişmektedir.

22 Mart’ta Desa işvereni-Samanyolu TV işbilirliği ile sendikamıza ve Desa’da yürüttüğümüz mücadeleye yapılan  ergenekon faaliyetleri iftirasından sonra, sendikamızın internet sitesi hacklendi, son olarak da dün gece sendikamıza girilerek ana bilgisarın kasası ve bir dizüstü bilgiyar  çalındı.

Sendikamız ciddi bir komplo ile karşı karşıyadır. Bu saldırıların kaynağı ve hedefi ortada, sendikamızın ve direnen Desa işçilerinin direncini kırmak...Bu saldırılar yıllardır sendikal harekette onurlu, inançlı ve kararlı duruşuyla yer edinen sendikamızın inancını ve karalılığını daha da artırmaktadır.
   
Sendikamız  bu komplo ve saldırılar karşısında ergenekon iftirasını yapan  ve Desa işvereninin borazanlığına soyunan Samanyolu TV’nin  önünde bir basın açıklaması yapacaktır. Duyarlı basınımızı, kamuoyunu, sendikaları, emek dostlarını  sendikamıza yapılan bu saldırılara sessiz kalmamaya çağırıyoruz.

 

Tarih :  01.04.2009 Çarşamba
Saat   :  12:00
Yer     : Samanyolu TV
              Ferah Mah.  Reşatbey Sok N:12
              Büyükçamlıca/İSTANBUL 
 

T.DERİ-İŞ SENDİKASI
BASIN BÜROSU

 
 

BAMİS Kuruldu!