Kenan Budak’ı Hatırlamak

Kenan Budak’ın 12 Eylül faşizmi tarafından katledildiği günden bu yana her yıl yoldaşları olarak onun mezarı başındayız.

Tekstil ve deri işçileri başta olmak üzere tüm işçi sınıfı için sermaye ile uzlaşmaz bir sendikacı, yiğit bir devrimci ve savaşçı olarak burada saygıyla andığımız Kenan Budak’ın mücadelesi bugün tüm işçi havzalarında kesintisiz sürüyor. Bizler onun öğrencileri ve yoldaşları olarak bu mücadele de sokak sokak fabrika fabrika onu yaşatmak için buradayız.

İşçi sınıfının devrimci sendikal mücadelesi Kenan Budak için aynı zamanda eşit ve özgür bir dünya kurma kavgasıydı. Onunla özdeşleşti, tarihimizin ders kitaplarında yerini aldı. Bizler bu mücadeleyi biliyoruz ve onun verdiği mücadele yolumuzu aydınlatıyor

Bu mücadele bedel ödemek demekti. Defalarca gözaltına alındı, hakkında davalar açıldı. Kurşunlandı. Ama yılmadı. 1980 faşizminin tehditlerine boyun eğmedi. Örgütlenme çalışmalarını sürdürdü.  İşçi sınıfının devrim mücadelesinde ısrar etti. Bizler bu ısrarı biliyoruz. Onun devrimci sendikal mücadeledeki  ısrarı yolumuzu aydınlatıyor.

Bu yüzden Kenan Budak gibi teslim olmayarak, yılmayarak direnişi seçen devrimciler katledilişiin 34. Yılıında da aramızda. Bize ışık tutmaya devam ediyor.

Batis’li yoldaşları olarak bugün burada sadece devrimci bir görevi yerine getirmiyoruz. Yoldaşımıza verdiğimiz sözü yinelemek ve devrime olan aynı sarsılmaz inancımızla öfkemizi bilemek için buradayız.

Soma’da, Ermenek’te, işyerlerinde  binlerce işçinin canını hiçe sayarak katleden, suyu, toprağı, dereleri, kar uğruna tüketen vahşi kapitalist sistemin egemenlerinden hesap soracağımızı bildirmek için, kirli iktidar oyunlarını sürdürmek ve halklara karşı ,işlediği suçların hesabını vermemek için her yeri kan gölüne çeviren AKP iktidarından hesap sormak için, Ortadoğu’da halkların üzerine bombalar yağdıran emperyalistlerden hesap soracağımızı bildirmek için buradayız.

Bugün halkların üzerine bombalar yağdıranlar, barış diye haykıranlara sopalarla, tomalarla, kurşunlarla saldıranlar halkların barış ve mücadele ısrarı ile döktükleri kanda boğulacaklar.

Aynı zamanda bugün metal işçilerinin sarı sendikalara ve patronlara karşı verdikleri mücadele devrimci sendikal mücadelenin üzerinden yükselecek ve patron sınıfına ve ayakçıklarına en büyük dersi verecektir. Hemen her sektörde yaşanan direnişler, grevler, isyana dönüşecek ve özgürlük ve eşitlik mücadelesinin önüne gerilen tüm barajları yıkacaktır.

Zaman örgütlenme çıtasını yukarıya taşıma ve mücadeleyi yükseltme zamanıdır. Bu yüzden şu an Kenan Budak’ı anmak onun direniş inadını, devrim ısrarını sürdürmek demektir.