BATİS – Bağımsız Tekstil İşçileri Sendikası

Sendikam olmadan asla…
Çalışıyoruz, çalışıyoruz elde avuçta bir şey yok. Gece geç saatlere kadar, bazen sabahlamalar yaparak fazla mesailer yapıyoruz. 6 gün çalıştığımız yetmiyor Pazar günlerinde bile bizden iş bekleniyor. Ama gidiyoruz yine de… geçim derdi diyoruz.. gidiyoruz..
Bu kadar çalışıyoruz çalışıyoruz,. Yarına ancak çıkartıyoruz kendimizi. Bir anda işsiz kalma korkusu sürekli aklımızda. İşe giderken yalnızız, işten çalışırken yalnızız, işten atıldığımızda yalnızız.
Peki biz çalıştıkça birileri zenginliğine zenginlik katarken bizim iki yakamız neden bir araya gelmiyor? İşçi olmak neden bu kadar zor? Patronlar hayatlarını yaşarken neden bizim hayatımız pamuk ipliğine bağlı, neden iş kazalarında hep biz işçiler ölüyoruz?
Neden patronlar birbirini bu kadar tutarken biz yalnızız?
Patronlar birbirlerinden öğrenirken her şeyi, biz neden aynı yerde çalışan işçi arkadaşlarımıza güvenemiyoruz?
Neden en ufak bir hak istediğimizde kapının önüne konulmakla tehdit edilmemiz bizi korkutuyor?
Çünkü güçsüzüz, çünkü örgütsüzüz!
Çünkü haklarımızı bilmiyoruz!
Çünkü sendikalı olmakta, anayasal hakkımız olan sendikaya sahip çıkmakta eksik kalıyoruz.
Biz işçiler birbirimizden öğrenmekten çekinmemeli, sendikalı olmaktan korkmamalıyız.
Sendika işçi sınıfının mücadelesiyle anayasal hak olarak kazanılmış bir haktır.
Sendika öğrenmek, bilmek, kendine güvenmektir. BATİS, bir işçi okuludur. Haklarını öğrenmek için başvurabileceğin bir adrestir.
Sendika patronu dize getirmektir. Batis işçilerin sözüdür. İşçilerin kararıyla hareket eder.
İşçinin direnişinin sonuna kadar yanındadır.
Sendika kavgadır BATİS kayıtsız, sigortasız, güvencesiz çalışmaya karşı mücadele eder ve işçi sınıfının haklı kavgasını yürütür.  Asgari ücret (askeri ücret  demek daha doğru)  açlık sırının altındadır. BATİS asgari ücretin insanca yaşayacak ücrete yükseltilmesi için mücadele eder.
Sendika paylaşmaktır. Batis, işçilerin sosyal kültürel ihtiyaçları için organizasyonlar yapar. Piknikler, seminerler, konserler düzenler. Direnişteki işçilerle dayanışma etkinlikleri yapar.
Sendika unutmamaktır. Batis işçi sınıfının hafızasıdır. Yolumuzu aydınlatan direnişleri ve işçi önderlerini bugüne taşır. İş cinayetlerinin hesabını sorar, yanarak, boğularak can veren işçi yoldaşlarının kavgasını yürütür. İş kazalarında yaşamını yitiren, sakat kalan, mağdur olan yıldaşlarının kavgasının  takipçisidir.
Geleceğimizi kendi ellerimize almak için sendikalarda, BATİS’te örgütlenelim
8 saatlik iş günü anayasal hakkımızdır. 12 saat 16 saat çalışmak demek, bir başka işçinin çalışma hakkını elinden almak demektir. 12 saat çalışmayalım, ücretlerin yükseltilmesi için fazla çalışmak çözüm değildir . Fazla çalışmak kendi kuyumuzu kazmaktır. Fazla çalışarak ücreti yükseltmek işçi kardeşlerimizin işsizliğine istemeden de olsa sebep olmaktır.
Fazla çalışmaya son vermeli, insanca yaşayacak ücret için birlikte mücadele etmeliyiz.
 İşsizliğe karşı Batis’te örgütlenelim.
Asgari ücretin yükseltilmesi ve iş saatlerini düşürülmesi için BATİS’te mücadele edelim.
Bağımsız Tekstil İşçileri Sendikası işçilerin birliğidir.
BATİS sadece tekstil işçilerinin sendikası değil hakkını arayan herkesin sendikasıdır.
BATİS sadece günlük çıkarlarımız için değil geleceğimiz için mücadele eder. Sınıfsız, sömürüsüz bir toplumu savunur.