1 Mayıs’ta İşçiler: Kıdem Tazminatımızı Yedirmeyiz!

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde BATİS-BAMİS işçi sendikalarının da aralarında olduğu emek örgütleri ve siyasi partiler, sol-sosyalist örgütler bir araya gelerek 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladı.
Eski itfaiye kavşağında toplanan işçiler, trafiğe kapatılan Omurtak Caddesi boyunca yürüyerek Atatürk Meydanı’ndaki miting ve kutlama alanına geldiler.
İşçilerin Çorlu’da gerçekleştirdiği 1 Mayıs kutlamalarının BATİS-BAMİS işçi sendikaları üyesi işçiler “Kıdem tazminatının gaspına, iş cinayetlerine çevre katliamlarına karşı örgütlenmeye mücadeleye” pankartı açarak yürüdü.

Çorlu 1 Mayıs 2017

7 yıldır çalıştığı iş yerinde yapılan işçi temsilcisi seçiminde en çok oyu alarak seçilen Hakan Gürses seçimin hemen ardından 19.04.2017 tarihinde işçilik hakları ödenmeden işten atılmıştı. Haksız bir şekilde işten çıkarılan ve fabrika önünde direnişe başlayan Gürses “Bony Çorap’ta Direniş Kazanacak” yazılı döviz ile 1 Mayıs’ta yerini aldı.

Binlerce işçinin toplandığı Çorlu Heykel Meydanı’nda saygı duruşu ile başlayan 1 Mayıs kutlamalarında kıdem tazminatının fona devredilmesi öne çıkan konu oldu.

yapılan konuşmalar ve müzik gruplarının seslendirdiği şarkılar sonrası miting sona erdi.

Comments are closed.