BONY ÇORAP İŞÇİSİ HAKAN GÜRSES HEPİMİZ İÇİN DİRENİYOR

7 yıldır çalıştığı iş yerinde yapılan işçi temsilcisi seçiminde en çok oyu alarak seçilen işçi arkadaşımız seçimin hemen ardından 19.04.2017 tarihinde işçilik hakları ödenmeden işten atılmıştı. Hakan Gürses işçilerin sorunlarını temsilci olarak patronlara ilettiği ve mücadele edeceğini belirttiği için işten atılmıştır. Hepimizi temsil etmektedir.

Sendikamız üyesi işçimiz Hakan Gürses’in Çerkezköy’deki Bony Çorap patronları tarafından haksız ve tazminatsız olarak işten atılmasının üzerinden 115 gün geçti. İşe geri alınması için yaptığımız direniş Bony patronunun şikayet ve yönlendirmeleriyle Sulh Ceza Mahkemesi tarafından fabrika önünden uzaklaştırılmış, işçi arkadaşımız ve sendikacılarımız tutuklama yaptırımıyla tehdit edilmiş, belediye meydanında açıklama yaptırılmayarak gözaltına alınmış ve direniş vazgeçilmesi için her yol denenmiştir. Hatta içerdeki tüm üyelerimiz de teker teker istifa ettirilmiştir.

En son Bony patronunun üretim yaptığı markaların mağazaları önünden eylemler yaparak sesimizi duyurmaya çalışmamız üzerine Bony Çorap patronu işçinin ailesi aracılığı ile iletişim kurmuş ve taleplerimizi değerlendireceğini belirtmiştir. Ancak verilen teklife cevap dahi vermeden karakola şikayetlerini yenilemişlerdir.

Fabrika önünden engellenen eylemimizi satış mağazasına taşımamız üzerine ise aynı mekanizma devreye girmiştir. Önce patronun avukatlarının işçi düşmanlığı içeren dilekçeleriyle savcılığa şikayet edildik, işçi arkadaşımız ve sendika temsilcisi arkadaşlarımızın ifadesi alındı ve savcının yüzünü dahi görmeden mahkemeye sevk edildik. Aynı mahkeme tarafından bu defa Bony Çorap satış mağazasına 50 metreden fazla yaklaşamayacağımıza dair tedbir kararı verdi.

Yine Marmara Forum ve İstanbul Forum mağazalarında H&M mağazalarında yapmak istediğimiz eylemlerde özel güvenlik şiddetine maruz kaldık ve bu hususta gerekli girişimlerde bulunduk. İşçiyi işçiye düşman eden bu sisteme karşı da mücadeleye devam edeceğiz.

Bu keyfilik ve hukuk tanımazlık tüm emekçileri etkileyen bir boyuta gelmiştir. KHK’larla ihraç edilmelerle, gerekçesiz tutuklanmalarla, biz işçilerin sorgusuz sualsiz, tazminatsız olarak işten atılmamız arasında bir fark kalmamıştır. Anlaşılan şu ki Bony Çorap patronu özelinde tüm patronlar artık tüm işçileri tazminatsız olarak işten atmayı planlamaktadır ve bunu markalarla, mahkemelerle, idari kurumlarla da işbirliği içinde yapacaktır. Mayıs ayında açtığımız davada duruşma günü Ekim ayına verilmiştir.

Bony çorap işçisi bayramı işsiz geçirmiştir, ancak Bony patronları 100 milyon adet çorap olan üretim hedeflerini 150 milyon adete çıkarmaktadır. Bu adaletsizliği kabul etmiyoruz ve işçinin emeği verilene kadar, içerde çalışan işçinin iş güvencesi sağlanana kadar mücadeleye devam edeceğimizi belirtiyoruz.

İşçi arkadaşlar, Bony patronu ve çalıştığı markaların üyemiz işçinin tazminatından, işe iadesinden, işyerindeki işçi sağlığı sorunlarından, ve içerdeki her türlü işçilik haklarından sorumlu olduğunu bilerek, bu andan itibaren mücadelemizi yükselterek direnişimizi İstanbul’a ve Bony Çorap ta üretilen çorapların satılığı her yere taşıyacağımızı, bu ülkenin asgari ücretin bile çok görüldüğü yoksulları ve yok sayılanları olarak her yerin direniş alanı olduğunu ve çadırımızı İstanbul’da Bony Çorap’ta ürettiğimiz ürünlerin satıldığı mağazaların önüne kuracağımızı duyuruyoruz.

İşçi arkadaşlarımız, direnişe sahip çıkın

Hakan Gürses hepimiz için direniyor

Yaşasın işçi sağlığı iş güvenliği direnişimiz

Yaşasın sendikal mücadelemiz