Çerkezköy’de İşçiler Kent Konseyi’nde Buluştu

BATİS ve BAMİS’li işçiler 1 Mayıs hazırlıklarını sürdürüyor. 7 Nisan günü Çerkezköy Kent Konseyinde yapılan toplantıda Av Sevgi Evren tarafından “Teşvikte Sınır Yok” sloganıyla işverenlere dağıtılan teşvik paketlerinin içeriğini anlatan bir sunum yapıldı. Kıdem tazminatına yönelik yapılmak istenilen düzenlemeye dair bilgi verildi. Sendikamız Çerkezköy Temsilcisi tarafından yapılan sunumda ise Fahri Koçan ekonomik krizin işçilere nasıl yandığından bahsetti. Aldığı sözde “Krizin en büyük bedelini biz işçiler ödüyoruz. İşçiler olarak biz hep çalışıyorduk, çalışmamızda bir azalma olmadı ama ücretlerde hep erime var. Krizde satımlar düştüğü halde niye patronlar kar etmeye devam ediyor. Krizi bahane ederek patronların devletten teşvik alması var, daha fazla çalıştırma var ve daha az ücretlendirme var. Bu kriz saldırısına ve çalışma acılarına karşı mücadele etmek zorundayız.

1 MAYIS’TA ALANLARDAYIZ

Karnımız doyuyor ama ölmek yaralanmak pahasına perşembenin gelişi çarşambadan belli teşvikler tazminatları eritiyor. Bu soyguna hep beraber #1Mayıs alanlarında dur diyeceğiz” diyerek işçileri mücadeleye çağırdı.
Sendika uzmanı İhsan Çamyar ise “Yalnızlık ve örgütsüzlük en büyük sorunumuz  Başkan adayları meydanlara indi, vaatlerini dile getirdi. İşçiler de meydanlara inmeli ve kendi taleplerini dile getirmeli. Sendikamızın çağrısına kulak verelim ve #1Mayıs’lara gidelim.
BATİS’i siz çalıştırın. BATİS olmasaydı, kahvehanede olacaktım. Ama BATİS beni çalışmaya üretmeye sevk ediyor. Örgütlenelim, kazanalım” diyerek örgütlenmenin önemine vurgu yaptı.

Comments are closed.